Wat heb je nodig

De eerste trainingen heb je enkel sportieve kledij nodig en sportschoenen. We voorzien zelf een stick. Als je kan, breng dan zelf ook scheenbeschermers mee.

Als je kiest voor hockey dan vragen we je om zo snel mogelijk een mondbeschermer, scheenbeschermers en een stick aan te schaffen. Op een later moment kan je dan ook investeren in schoenen voor een kunstgrasveld.

Wie materiaal wil aanschaffen kan terecht in gespecialiseerde hockey winkels (in Woluwe, Antwerpen of Bornem), ook de Decathlon winkels in Evere en Antwerpen hebben een uitgebreid hockey assortiment. In Sports Direct in Leuven is er een beperkt aanbod, voldoende voor de beginner.

Als je goed weet wat je wil, kan je zeker ook online hockeymateriaal kopen, voorbeelden zijn hockeydirect.behockeypartner.nlbol.com, …  Op het einde van het seizoen en bij de jaarwisseling zijn er vaak stevige kortingen. 

Informeer goed voor je een stick koopt want in het begin zijn de keuzes onoverzichtelijk. De eerste jaren kies je een stick tussen 15 en 50 euro. Je kan terecht bij de trainers of de clubleden met wat ervaring.

Voor scheenbeschermers kies je hockey scheenbeschermers, die beschermen de enkels beter. 

Lengte van de stick

Voor kinderen is het erg belangrijk dat ze de juiste maat stick hebben. Met een lange stick is het moeilijker om de bal te controleren en de juiste techniek aan te leren. Een te korte stick levert slagkracht en beïnvloed de houding tijdens het spelen.

Methode voor bepaling juiste sticklengte: Zet de stick recht naast je kind. De perfecte lengte is als de bovenkant van de stick reikt tot aan de bovenkant van het heupbeen. Koop je een stick voor een kind in de groei dan is dit de ondermaat en de navel de bovenmaat. Maar zeker niet boven de navel.

De lengte van de stick wordt uitgedrukt in inch. In onderstaande tabel is het globaal lengteadvies voor kindersticks gegeven.

LengtemaatStickmaat (inch)
108-11524
115-12227
122-12729
127-13230
132-13731
137-14232
142-14733
147-15434
154-16235